«Слуга народу» Холодов полетів на Кіпр на час карантину і ще не повернувся

10:13, 30.04.2020
«Слуга народу» Холодов полетів на Кіпр на час карантину і ще не повернувся

У місті Лімасол у нардепа і його дружини є маєток на узбережжі.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Холодов виїхав на час загальнонаціонального карантину у зв'язку з коронавірусом на Кіпр.



Про це свідчать факти, оприлюднені журналістами програми “Схеми: корупція в деталях”.

 

Нардеп вилетів на Кіпр після заклику президента Володимира Зеленського до українців повернутися в країну, оскільки кордони закриваються. З того часу Холодов не з’являвся в Верховній Раді, пропустивши вже п’ять засідань.

 

У Ларнаку Холодов вилетів 15 березня, а припинили авіасполучення з 17 березня.

 

30 березня Холодова вже не було на засіданні комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де він займає посаду заступника голови.

 

Після цього Холодов брав участь в засіданні комітетів онлайн.

 

При цьому, Холодов міг повернутися з Кіпру після закриття кордону, оскільки авіакомпанія Sky Up здійснила щонайменше один евакуаційний рейс для громадян України 20 березня.

 

Журналісти посилаються на трьох інсайдерів, які підтвердили, що зараз Холодов знаходиться на Кіпрі і під час карантину не відвідував Україну. Джерела “Схем”: правоохоронець з Кіпру з доступом до бази перетину кордону цієї держави, співробітники української авіакомпанії та Державної прикордонної служби України.

 

У місті Лімасол у нардепа і його дружини є маєток на узбережжі. За цією адресою раніше була зареєстрована кіпрська фірма-власник сотень київських МАФів. З цього журналісти зробили висновок, що Холодов може бути причетним до столичного тютюнового бізнесу.

 

“Схеми” відправили запит нардепу і його помічникам з питанням про те, чому він покинув країну після заклика президента повернутися додому. Але відповідь журналісти не отримали.

 

Народний депутат від фракції “Слуги народу”, заступник голови Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов заявив, що Фонд державного майна зупинив приватизацію держпідприємства “Трансмаш” в Кривому Розі, чим створив ґрунт для силового захвату заводу.

 

Додамо, 4 травня влада Кіпру розпочне перший етап послаблення обмежень, запроваджених у березні з метою сповільнення поширення COVID-19.
 

За словами президента Кіпру Нікоса Анастасіадеса, наступного тижня жителі Кіпру зможуть тричі на день виходити з дому з особистою метою, однак комендантська година з 10 вечора до 6 ранку поки залишатиметься у дії. Окрім цього, люди отримають змогу плавати та індивідуально займатися спортом на свіжому повітрі, однак громадські пляжі залишатимуться закрити ще два тижні.

 

Президент додав, що влада вже готується до другого етапу пом’якшення карантину, що розпочнеться 21 травня та передбачатиме скасування значно більшої кількості обмежень. Зокрема тоді відновлять роботу тераси ресторанів, перукарні й салони краси. Кіпр також відкриє для суден свої порти, однак не дозволятиме пасажирам круїзних лайнерів сходити на берег.

 

Ще за два тижні - 1 червня - відкриються бібліотеки, музеї та археологічні об’єкти.