Зеленський зустрівся із Саакашвілі і побачив потенціал

18:15, 22.04.2020
Зеленський зустрівся із Саакашвілі і побачив потенціал

Міхаіл Саакашвілі із мамою вже на Великдень обдумував пропозицію президента Зеленського. (Фото з ФБ-сторінки Міхаіла Саакашвілі)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з експрезидентом Грузії Міхеілом Саакашвілі і обговорив з ним його бачення можливої ​​допомогиврозвиткуУкраїни.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомила преслужба Офісу президенту у середу.

 

Зокрема, Володимир Зеленський вважає, що у Міхеіла Саакашвілі, який також очолював Одеську облдержадміністрацію, є потенціал для підтримки уряду України, і запропонував йому поділитися своїми ідеями з Кабінетом міністрів і Верховною Радою.

 

На Банковій вважають, що Саакашвілі відомий на міжнародній арені і вже показав досвід успішного впровадження реформ.

 

Утім, Саакашвілі ще потрібно домовитися з монобільшістю - депутатами фракції "Слуга народу" про підтримку під час голосування за його призначення в уряд. Експрезидент Грузії спробує переконати "слуг" під час зустрічі у п'ятницю. Утім, далеко не всі депутати погоджуються його підтримати.

 

За даними неофіційних джерел "Української правди", якщо 70% фракції будуть готові підтримати Міхо, тоді питання про його призначення винесуть на голосування в сесійну залу Ради. Якщо попередні дані засвідчать меншу підтримку, фракцію "не ламатимуть через коліно". 

 

Як повідомляла «УМ», Міхеїл Саакашвілі повідомив у середу, що прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського і готовий стати віцепрем'єром із питань реформ.

 

Саакашвілі за часів президентства Порошенка став вигнанцем з України, а потім повернувся прорвавшись із прихильниками через державний кордон.

 

28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу Петра Порошенка й повернув громадянство України колишньому президенту Грузії й ексгубернатору Одещини Міхеілу Саакашвілі.

 

20 листопада 2019 року Верховний Суд визнав законними дії правоохоронців та прикордонників, які у лютому 2018 року видворили Міхеіла Саакашвілі до Польщі.