Аваков оголосив антидиверсійну операцію Нацгвардії в лісах Чорнобиля

18:21, 20.04.2020
Аваков оголосив антидиверсійну операцію Нацгвардії в лісах Чорнобиля

Підпал у Чорнобильській виявлений правоохоронцями під час обльоту. (Фото МВС)

Міністр МВС Арсен Аваков оголосив про початок антидиверсійної операції Нацгвардії України, яку проводять проти паліїв у лісах Чорнобильської зони відчуження від понеділка.

 

Адже лише у неділю, на Великдень, в Чорнобильській зоні виявили 4 місця підпала.

 

Як інформує «Україна молода», про це міністр Арсен Аваков повідомив у понеділок.

 

Зокрема, у МВС створено спеціальну групу з протидії підпалам, а Нацгвардія вже почала антидиверсійну операцію в лісі.

 

«Вчора, під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні, виявили ось таких 4 "феномена" на площі близько 100 метрів. Добре, що поруч були рятувальники і вдалося швидко згасити», - сказав Арсен Аваков.

 

 

Міністр закликав тих, хто має інформацію про виникнення пожеж, звернутися до правоохоронців і повідомити про негідників і провокаторів, які палять ліс.

 

«Дивовижно суха зима - рівень води в екосистемі пішов вниз на 1,5-2 метра, лісова, особливо хвойна підстилка легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища і це  особлива проблема. І, все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось заховати вогнем свої брудні справи. Ми  все розуміємо і вживаємо заходів. Прошу всіх, хто має будь-яку інформацію - зателефонуйте в поліцію», - підкреслив глава МВС.

 

Пан Аваков також опублікував фото палаючого вогнища в лісі. І пообіцяв, що винні в підпалах точно попадуться і штрафом не відбудуться.

 

Як повідомляла «УМ», пожежа у Чорнобильській зоні почалася 4 квітня. Її вдалося загасити завдяки дощу лише 14 квітня. Утім, тут продовжують виникати осередки локальних пожеж.

 

Тривалі лісові пожежі в зоні відчуження знищили близько 30% туристичних визначних пам'яток Чорнобильської зони.

 

На Житомирщині кілька діб вирує масштабна пожежа, яка охопила шість лісгоспів та знищила майже 40 будинків в Овруцькому районі.