Лукашенко не закриє білорусів у тухлих квартирах на карантин

22:04, 31.03.2020
Лукашенко не закриє білорусів у тухлих квартирах на карантин

Лукашенко і Кочанова говорять про першу смерть від коронавірусу артиста Віктора Дашкевича. (Фото пресслужби президента Білорусі)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що ізоляція людей через коронавірус - не найкращий метод боротьби з інфекцією.

 

Про це він сказав під час зустрічі з головою Ради Республіки Національних зборів Наталією Кочановою у вівторок, передає його пресслужба.

 

«Замикати в цих тухлих квартирах - це не метод. Ми вбиваємо людей у цих квартирах», - сказав Лукашенко.

 

Президент Білорусі вважає, що людям потрібно виходити на вулиці, а квартири - ретельно провітрювати. Коли всіх ізолюють в квартирах, то "незрозуміло, заразилися вони чи ні, і часто буває вже надто пізно їм допомагати".

 

Білоруський лідер зазначив, що не розуміє тих, хто закликає все ізолювати і перекрити.

 

Також Олександр Лукашенко розповів, що не здавав тест на коронавірус.

 

Лукашенко і Кочанова також обговорили першу зафіксовану смерть в країні від коронавірусу. Виявилося, що померлим від COVID-19 є 75-річний заслужений артист Білорусі Віктор Дашкевич, який жив у Вітебську і якого президент назвав через це «бідолагою».

 

«Дружина здорова, а вона з ним жила, донька здорова. Бо імунітет сильний. А він, бідолага, не витримав. Потрапив у лікарню з важкою пневмонією, рятували його», - сказав Лукашенко про відомого артиста Коласівського театру.

 

І додав, що Дашкевич мав і інші хвороби.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Лукашенко під час відвідин одного з підприємств країни запропонував усім присутнім поміркувати на предмет того, чим є коронавірус. І додав, що «Господь захистить Білорусь від коронавірусу».

 

Також Лукашенко заявляв, що безвідповідальних туристів потрібно залишити за кордоном.