Господь захистить Білорусь від коронавірусу – Лукашенко

18:44, 27.03.2020
Господь захистить Білорусь від коронавірусу – Лукашенко

Олександр Лукашенко говорив з трудівниками ВАТ "Белгіпс" про Господа, коронавірус і парад Перемоги. (Фото БелТА)

Білорусь продовжить готуватися до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні, незважаючи на пандемію коронавірусу. Адже Господь повинен оберігати Білорусь від коронавірусу після жахливих втрат у війні.

 

Про це заявив, розповідаючи про підготовку до 75-річчя Великої Перемоги, президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з трудівниками ВАТ "Белгіпс" у п’ятницю.

 

За словами Лукашенка, підготовка в країні триває і ніякі заплановані заходи не скасовуються.

 

Поряд з цим президент торкнувся теми поїздки на парад, який запланований в Москві на Красній площі 9 травня, куди він теж має намір поїхати.

 

"У мене одна проблема: у нас точно такі ж заходи і ось ми думаємо, як зробити так, щоб я зміг побувати там. Але я не знаю, виходячи з того, що у них відбувається і цей психоз їх охопив (в зв'язку з коронавірусом) чи будуть вони проводити ці заходи. Ми поки нічого не скасовуємо, у нас будуть всі заплановані заходи", - сказав Лукашенко.

 

На його думку, "Господь повинен оберігати Білорусь від коронавірусу", адже країна вже багато населення втратила у Другій світовій війні, яку в Білорусі шанують як Велику вітчизняному війну.

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що люди можуть більше постраждати від паніки, ніж від самого коронавірусу, назвавши його "психозом".

 

За офіційними даними білоруської влади, станом на 27 березня, в країні зафіксовано 94 випадки зараження Covid-19. Померлих немає.