Меркель пішла у самоізоляцію і здала тест на коронавірус

20:06, 23.03.2020
Меркель пішла у самоізоляцію і здала тест на коронавірус

Ангела Меркель перебуває на домашньому карантині.

Канцлер ФРН Ангела Меркель здала тест на коронавірус, результат якого виявився негативним. Утім, пані Меркель також пішла на домашній карантин ще у неділю. Найближчим часом канцлерка здасть ще кілька аналізів. 

 

Про це стало відомо під час засідання німецького уряду, яке відбулося в режимі відеотрансляції, повідомляють ЗМІ Німеччини в понеділок.

 

Наразі канцлер продовжує роботу і почувається добре.

 

«Канцлер станом на поточний момент здорова, вона лише на домашньому карантині, оскільки були причини для цього. Але вона активна, ми сьогодні разом керували засіданням кабінету міністрів», — каже віце-канцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц.

 

Як виявилося, Меркель контактувала із зараженим — у її лікаря виявили коронавірус. Він робив їй в п’ятницю щеплення від пневмококів, яке рекомендують літнім людям.

 

Про те, що канцлер продовжить виконувати свої обов’язки з дому, в умовах самоізоляції, вже офіційно повідомив і уряд ФРН.

 

Наразі в Німеччині зафіксовано понад 26 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 11 осіб. У країні від учора, 22 березня, діють нові ще більш жорсткіші заходи боротьби з пандемією.