Володимир Труш очолив Тернопільську облдержадміністрацію

13:37, 19.03.2020
Володимир Труш очолив Тернопільську облдержадміністрацію

Володимир Зеленський побажав успіхів у роботі Володимиру Трушу. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський призначив Володимира Труша головою Тернопільської обласної державної адміністрації у четвер.

 

Відповідний указ про призначення Труша президент Зеленський підписав 19 березня.

 

Під час особистої зустрічі президент привітав новопризначеного главу ОДА та побажав йому успіхів на роботі.

 

Зеленський також наголосив на важливості вирішення нагальних проблем регіону. Зокрема, йшлося про реалізацію інфраструктурних та інвестиційних проектів на Тернопільщині.

 

Володимир Труш народився 1980 року в селі Лучинці Рогатинського району Івано-Франківської області. Має вищу освіту. У 2002 році закінчив Національний університет "Львівська політехніка" за спеціальностями "Фінанси" (магістр з економіки та підприємництва) та "Філологія" (бакалавр з філології).

 

У 2019-му закінчив Дубенську філію Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" (бакалавр з права).

 

З 2002 по 2008 рік працював у структурі податкової міліції Івано-Франківської області. У 2016-2019 роках займався підприємницькою діяльністю. З листопада 2019 року – голова Рогатинської райдержадміністрації Івано-Франківської області.

 

Як повідомляла «УМ», 18 березня Зеленський звільнив Ігоря Сопеля з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації на якій він перебував трохи більше чотирьох місяців.

 

Причиною звільнення Сопеля став протест місцевих жителів проти ймовірного розміщення у місцевому санаторії "Медобори" людей, евакуйованих із карантинного Китаю.