Авакову шукають заміну

14:00, 09.03.2020
Авакову шукають заміну

Арсен Аваков не планує залишати крісло міністра.

Партія «Слуга народу» шукає кандидата на посаду заступника міністра внутрішніх справ, який в перспективі міг би замінити міністра МВС Арсена Авакова.

 

Про це заявила заступник глави президентської фракції Євгенія Кравчук інтерв'ю одному з телеканалів у понеділок.

 

За словами пані Кравчук у фракції є питання до Авакова: «Будемо реалістично дивитися на ситуацію. МВС – це настільки складне міністерство, що запропонувати нове обличчя без досвіду... Інших шансів може не бути, тому що це безпека людей, це 300 тисяч особового складу. Є питання до пана Авакова: і з поліції, і, очевидно, в інших моментах. Очевидно – і це правда – досі немає кандидата у Володимира Зеленського, який би повноцінно міг гарантувати, що все буде в порядку».

 

Також Кравчук заявила, що Авакова можуть замінити в разі, якщо знайдеться заступник глави МВС, який зможе це зробити.

 

«Ми вирішили так: запропонуємо заступника, і якщо ця людина виросте і ми будемо розуміти, що цей потенційний заступник зможе замінити міністра – то вічних людей немає ніде. Про це свідчать попередні звільнення», - сказала депутатка Кравчук.

 

Як повідомляла «УМ», Арсену Авакову вже учетверте вдалося утриматися на посаді міністра МВС під час зміни уряду: двічі за попередньою влади (уряди Яценюка і Гройсмана) і двічі за нинішньої (уряди Гончарука і Шмигаля).

 

Відтак, Аваков перебуває на посаді вже понад 6 років.