Порошенко прийшов до ДБР і вимагає порушити справу проти Дубінського

12:08, 06.03.2020
Порошенко прийшов до ДБР і вимагає порушити справу проти Дубінського

Петро Порошенко вимагає від ДБР закрити провадження щодо нього, згідно з рішенням суду.

П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко прийшов на черговий допит у Державне бюро розслідувань у п'ятницю.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

"Вчора суд прийняв рішення у якому зобов’язується Державне бюро розслідувань розглянути та закрити кримінальну справу у якій я на 10:00 запрошений сюди (в ДБР – ред.). Це рішення про аналіз сплати податків, поданий маріонеткою Коломойського… Друге рішення суду зобов’язує ДБР порушити кримінальну справу проти нього за завідомо неправдиве повідомлення про злочин", - сказав Порошенко.

 

Також адвокат Порошенка Ігор Головань пояснив, що друге рішення щодо порушення кримінальної справи стосується нардепа від фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського.

 

"..розглянути та порушити кримінальне провадження за фактом внесення Дубінським… завідомо неправдивого повідомлення про злочин", - розповів Головань.

 

Про яку саме заяву Дубінського та кримінальну справу йде мова, адвокат не уточнив.

 

Як повідомляла УМ, 28 лютого Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань допитали у справі щодо зловживання службовим становищем та втручанням у діяльність судів України та організації незаконного переправлення через державний кордон України.

 

Порошенко фігурує у справі щодо ухилення від сплати податків та подальшої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".