Депутата з ОПЗЖ Киву викликали на допит в ДБР

14:38, 02.03.2020
Депутата з ОПЗЖ Киву викликали на допит в ДБР

Державне бюро розслідувань викликало народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву на допит у справі щодо бійи в одному з ресторанів Києва.

 

Про це повідомили у пресслужбі офісу генпрокурора, опублікувавши відповідну повістку.

 

Як зазначається, Киву викликали до ДБР на 14.00 2 березня.

 

“22 січня 2020 року, Генеральний прокурор за заявою потерпілого порушив провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень громадянину народним депутатом України. Відповідні відомості внесені до ЄРДР”, – йдеться у повідомленні речників ОГП.

 

Якщо Кива не з’явиться до ДБР без поважних причин і не повідомить, чому не прийшов, на нього можуть накласти грошове стягнення або застосувати привід.

 

Згідно з повісткою, подію кваліфікували за ч.2 ст.125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я).

 
 
 
 
 
 

Як повідомляла УМ, 22 січня генпрокурор Руслан Рябошапка відкрив провадження за фактом нанесення народним депутатом від ОПЗЖ Іллею Кивою тілесних ушкоджень відвідувачу ресторану в Києві.

 

Того дня у ресторані "Моссо" в Києві сталася бійка між Кивою та іншим гостем закладу.

 

На опублікованих у мережі записах видно, як депутат підходить до іншого чоловіка і раптово б’є його головою  в обличчя. У свою чергу, чоловік завдає йому удар в обличчя.