Анна Скороход розповіла про зарплати в конвертах для «Слуг народу»

13:16, 01.03.2020
Анна Скороход розповіла про зарплати в конвертах для «Слуг народу»

Анна Скороход закидає корумпованість колишнім колегам по фракції "Слуга народу".

Позафракційна народна депутатка Анна Скороход, виключена із фракції «Слуга народу», заявляє, що її колишні колеги по фракції отримують зарплати в конвертах під куполом Верховної Ради щомісяця.

 

За її словами, незаконну «винагороду» від 5 до 15 тисяч доларів видають депутатам заступники голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії.

 

Про це Анна Скороход повідомила в програмі «Рандеву» з Яніною Соколовою.

 

Обраниця стверджує, що нардепи отримують «винагороду» за результатами роботи у кінці місяця. Звичайним «слугам» платять по $5 тисяч доларів щомісяця, а тим, хто займає керівні посади у фракції – $15 тисяч.

 

Гроші видають кожному особисто на руки готівкою. І саме заступники голови фракції є  «касирами» у партії «Слуга народу». Конкретні прізвища Скороход не назвала, посилаючись на те, що давала свідчення Національному антикорупційному бюро.

 

«Я з самого початку, ще мене в цьому звинувачували, що я не голосую, що я не підтримую партію, але насправді я багато законопроектів підтримувала. Але не ті закони, які я бачила лобістськими, які я аргументувала, і ми ще багато сварились з цьому приводу і на фракціях теж», – сказала пані Анна.

 

Колишня «слуга» також згадала звинувачення Арахамії у тому, що вона й сама нібито платила нардепам та лобіювала інтереси бізнес-груп. І дорікнула йому, що зустрічного позову про спростування її слів він так і не подав, а вона ж, навпаки, позивається до голови фракції.

 

Також пані Скороход вважає, що Арахамії варто заборонити виступати на телебаченні та давати коментарі.

 

«Будь-ласка, забороніть йому з’являтись і щось коментувати. Бо коли він наговорить тієї дурні, що він говорить, то потім ніхто не знає, як її розгрібати», – прокоментувала обраниця заяви лідера фракції «Слуга народу» про відновлення водопостачання до Криму.

 

Серед іншого, Анна Скороход розкритикувала екскерівника Офісу президента Андрія Богдана, адже вважає, що його звичка викликати депутатів на «килим» не є нормальною.

 

«Я сподіваюсь, що при ньому (при новому керівникові Офісу президента Андрію Єрмаку – Ред.) не буде такого тиску і такого «безпрєдєла», який був при Богдані. Я не вважаю нормальним, щоб депутатів викликали «на килим» і розповідали, що вони не так голосують або як вони мають голосувати», - зауважила позафракційна депутатка.

 

Вона також стверджує, що Богдан чинив особистий тиск на неї та її родину. З якою метою він це робив вона не розуміє.

 

Як повідомляла «УМ», 11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана і призначив головою Офісу президента Андрія Єрмака.

 

15 листопада 2019 року фракція «Слуга народу» вирішила виключити зі своїх лав нардепа Анну Скороход. Того ж дня через порушення домовленості про спільне голосування щодо низки чутливих питань із фракції виключили Антона Полякова.

 

Перед цим Скороход заявила, що влада затримала її чоловіка Олексія Алякіна через її голосування проти законопроекту про відкриття ринку землі всупереч позиції фракції.

 

У той же час, глава фракції Давид Арахамія звинуватив Скороход в пропонуванні хабарів. Він стверджував, що Скороход в Раді лобіює інтереси «конкретних олігархічних груп».