Путін відмовився використовувати двійників

14:36, 27.02.2020
Путін відмовився використовувати двійників

Президент Росії Володимир Путін зізнався, що ідея залучити двійника для його безпеки виникала на початку 2000-х років, але він від неї відмовився.

 

Про це він сказав в: інтерв'ю агентству ТАСС для проекту "20 запитань Володимиру Путіну"

 

 "[Ідея] виникала, але я відмовився від двійників. Це було в найважчі часи боротьби з тероризмом", - повідомив президен Росії.

 

За словами президента РФ, на початку 2000-х років лунали пропозиції, щоб дублер заміняв російського лідера на заходах у місцях, де голові держави перебувати небезпечно. Однак Путін запевнив, що ніколи не залучав двійників.

 

Питання про те, чи є у Путіна двійник, російський президент і його інтерв'юєр, журналіст Андрій Ванденко, виявили як один із популярних запитів про російського лідера в інтернеті.

 

Питання "двійників Путіна" давно цікавить росіян.

 

У серпні 2000 року Євген Муров, який очолював тоді Федеральну службу охорони РФ, заявив, що у Путіна немає двійників, чутки про це він назвав "міфом і нісенітницею".

 

Муров тоді сказав, що спецслужбам періодично доводиться перевіряти інформацію про можливі загрози безпеки лідеру Росії з боку терористів. Однак, за його словами, використання двійників стало б визнанням слабкої організації охорони російського лідера, в такому заході немає необхідності.

 

24 грудня 2001 року запитання про дублера Володимиру Путіну задала жителька Костромської області: у прямому ефірі телеканалів ОРТ і РТР жінка припустила, що двійник допоміг би президенту встигати проводити численні зустрічі, в тому числі на найвищому рівні.

 

Тоді президент РФ відповів, що двійника в нього немає.