Дубілет хоче скасувати «безглузді звіти» КМДА і ОДА для Кабміну

11:32, 26.02.2020
Дубілет хоче скасувати «безглузді звіти» КМДА і ОДА для Кабміну

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляє, що переважна більшість звітів, які Київська та обласні адміністрації готували і подавали до уряду, не потрібні, тож їх варто скасувати.

 

Про це Дубілет написав у Facebook

 

"Ми провели аналіз, які звіти готують для Кабміну обладміністрації та КМДА на постійній основі. Почали розбиратися з кожним звітом окремо. Досліджували, хто користується або хоча б відкриває ці звіти. Виявилося, що майже 3000 (70%) цих звітів не потрібні. Вони займають купу часу у тих, хто їх готує, але майже завжди просто накопичуються на запилених шафах без всякого сенсу",- зазначив він.

 

За словами Дубілета, система звітності накопичувалася з 1992 року. Загалом Київська та обладміністрації подали 4185 звітів.

 

При цьому близько 10% цих документів були не потрібні навіть офіційно, оскільки їх свого часу скасовували, але "ніби забували повідомити про це регіони".

 

Дубілет зазначив, що зараз разом з міністерствами та іншими органами влади скасовують "всю цю безглузду роботу".  За словами міністра, частину вже скасували, а ще частину скасують "протягом 2-3 тижнів максимум".