Зеленський: Готуємо новий обмін українців з ОРДЛО і Росії за двома списками

13:06, 23.01.2020
Зеленський: Готуємо новий обмін українців з ОРДЛО і Росії за двома списками

Україна проводить переговори щодо звільнення утримуваних громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території та в Росії за двома окремими списками.

 

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту в Ізраїлі у четвер, передає сайт Офісу Президента.

 

"Два треки, два списки. Список ми погодили у Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готуватимемо цей трек – обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек – ми вже розпочали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців – всіх, включно з кримськими татарами, інших українців, які перебувають на території Росії", – сказав Глава держави у коментарі ЗМІ в Єрусалимі.

 

Нагадаємо,  7 вересня 2019 року в рамках обміну з Росією в Україну повернулися 35 утримуваних українців, у Росію передали 35 російських і українських громадян, яких в Україні судили за різні кримінальні злочини.

 

29 грудня 2019 року в рамках обміну з угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", яких підтримує Росія, з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію повернулися 76 людей. Київ видав окупантами Донбасу 124 осіб.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Держави Ізраїль. Програмою візиту передбачено його участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц, а також зустрічі з керівництвом Ізраїлю та представниками ізраїльських ділових кіл.