Богдан проігнорував прощання з загиблими в Ірані через сварку з Єрмаком

11:30, 22.01.2020
Богдан проігнорував прощання з загиблими в Ірані через сварку з Єрмаком

Голова Офісу президента Андрій Богдан не прийшов на церемонію прощання із загиблими в авіакатастрофі в Ірані через сварку з позаштатним радником президента Андрієм Єрмаком.

 

Про це йдеться в статті "Української правди" "Президент в тумані. Зеленський між Богданом і Єрмаком"

 

За даними двох співрозмовників УП у владній команді, відсутність Богдана 19 січня у "Борисполі" стала наслідком конфлікту з Єрмаком. 

 

Начебто, глава ОПУ, узгоджуючи деталі заходу, розмістив позаштатного радника президента у другий ряд – за спинами спікера, президента і прем'єра, де тому і годилося б бути, згідно з дипломатичним протоколом.

 

Але Єрмак, який відповідав за вирішення "іранської кризи", і який доклав чимало зусиль для того, щоб загиблі повернулись додому, вважав, що Богдан чинить несправедливо, про що і заявив президенту. 

 

Зеленський заступився за сфвого помічника. А глава ОПУ на це нібито сказав: "Тоді не прийду я", і таки не прийшов.

 

За словами співрозмовників УП, ця дрібна сварка не є епізодичною. Несприйняття Богданом і Єрмаком один одного переросло в перманентний побутовий конфлікт через різні характери та різні погляди на події в Україні.

 

Зокрема, Богдан був драйвером зміщення мера Києва Віталія Кличка і розділення посади мера Києва та керівника КМДА, щоб президент міг призначити туди свою людину. Тоді як Єрмак переконав Зеленського, що мера чіпати не варто і до осені 2020 року про вибори в Києві краще взагалі не думати. 

 

Різними були позиції Богдана та Єрмака стосовно заяви про відставку Олексія Гончарука. 

 

Співрозмовники УП в команді президента розповідають, що керівник Офісу президента відразу був проти звільнення Гончарука. Водночас Єрмак не підтримав відкрито відставку прем'єра, але, кажуть, змусив Зеленського хоча б оцінити таку можливість.