Справа Шеремета: Антоненко відмовився від слідчого експерименту без адвокатів

12:05, 03.01.2020
Справа Шеремета: Антоненко відмовився від слідчого експерименту без адвокатів

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко (Riffmaster) відмовився від участі у слідчому експерименті за відсутності своїх адвокатів.

 

Про це повідомив у Facebook адвокат Масі Найєм.

 

"Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту без своїх адвокатів. Нагадаю, що один із трьох адвокатів отримав інформацію про проведення експерименту за годину, а інший взагалі не отримав жодних повідомлень станом на 20:00", - написав він.

 

Найєм зауважив, що саме повідомлення про слідчий експеримент було надіслано не за три доби, як це мало би бути згідно з чинним законодавством.

 

"За нашою інформацією, слідчі намагались залучити адвоката з Центру безоплатної допомоги. Це порушення ст. 49 КПК, а також ст. 53 КПК. У ст. 49 вказані випадки, коли слідчий і прокурор можуть залучити захисника з центру. Андрій не підпадає під жодну з них - у нього вже є три адвокати", - зазначив захисник.

 

Крім того, як зауважив Найєм, проведення слідчих (розшукових) дій у нічний час (з 22 до 6 години) не допускається, "за винятком невідкладних випадків, коли затримка в їх проведенні може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення чи втечі підозрюваного".

 

Як повідомляла УМ, вночі 2 січня у центрі Києва відбувся слідчий експеримент у справі про вбивство Павла Шеремета - за участю лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до цього злочину.

 

правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. 

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

А Юлія Кузьменко подала в суд на МВС

 

24 грудня Апеляційний суд міста Києва залишив під вартою підозрювану у причетності до убивства журналіста Павла Шеремета лікаря Юлію Кузьменко.