Зеленський і Путін домовилися про негайне узгодження списків для нового обміну

13:16, 31.12.2019
Зеленський і Путін домовилися про негайне узгодження списків для нового обміну

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня.

 

Про це повідомляє офіс Президента у Telegram-каналі.

 

"Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня. Також сторони привітали укладення контракту на транзит російського газу територією України, підписаного напередодні", - йдеться у повідомленні.

 

За даними Офісу Президента, під час розмови очільники держав також домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, серед іншого і кримчан, які перебувають в Криму та на території Росії, і росіян, утримуваних в Україні.

 

"Сторони висловили надію на те, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі розпочнеться найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, у неділю на КПВВ "Майорське" проходив обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.

 

Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» видали Україні 76 людей: 12 військових і 64 цивільних. 

 

Звільнені з полону пройшли основні обстеження у «Феофанії»

 

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що у полоні бойовиків на Донбасі залишаються близько 300 українців.

 

Пізніше Офіс Президента опублікував детальний список українців, які повернулися.