Суд заарештував Пашинського без права вийти під заставу

20:00, 07.10.2019
Суд заарештував Пашинського без права вийти під заставу

Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту екснардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського

 

Про це повідомляє Еспресо.TV.

 

Рішення  про арешт оголосила суддя Олеся Батрин.

 

"Помістити Пашинського під варту без права внесення застави суд просили слідчі Державного бюро розслідувань", - оголосила суддя.

 

Пашинського заарештовано до 4 грудня.

 

Пашинського взяли під варту, не надавши можливості вийти під заставу.

 

Як повідомляє LB.UA., на судовому засіданні прокурор ГПУ Олена Панасенко зазначила, що доказами скоєння Сергієм Пашинським злочину є протоколи допиту свідків, а також протоколи проведення експертиз. Крім того, прокурор вважає, що обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обумовлено тим, що Пашинський може покинути територію країни або впливати на досудове розслідування.

 

 

Разом з тим, адвокат Пашинського Андрій Федур зазначив, що в клопотанні немає жодного доказу того, що Пашинський зробив умисний злочин, а також те, що екс-нардеп впливав на слідство.

 

Федур також нагадав, що справа розслідувалася майже три роки. І була закрита процесуальним прокурором 18 березня 2019 року через відсутність складу злочину. А 11 вересня цього ж року заступник генпрокурора Кізь скасував постанову про закриття кримінального провадження.

 

Сам Пашинський коротенько розповів обставини інциденту 31 грудня 2016 року. А також сказав, що пов’язує відновлення справи з бажанням помститися йому Андрія Портнова.

 

“Він (Портнов – Ред.) сказав, що як тільки отримає контроль над ними (показуючи на прокурорів), то він мене посадить...“Я жодного разу не ухилився від слідчих дій. Я пройшов поліграф, більше 50 годин різних слідчих дій …”, – зазначив Пашинський.

 

На засіданні був присутній екс-секретар РНБО і соратник Пашинського Олександр Турчинов, повідомляє Укранська Правда.

 

"Сьогодні ви бачили "портновське" правосуддя...Я зроблю все, щоб ці злочинці, які сьогодні вчинили злочин, про це пожаліли...Матеріали справи сфальшовані. Суддя пішла на порушення всіх чинних норм законодавства", - сказав Пашинський.

 

"Рішення для нас очікуване, але незаконне. Ми будемо його оскаржувати. Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив адвокат.

 

"Зараз формується такий тренд, що всі представники бувшої влади, яка працювала з 2014 по 2019 рік, вони є всі погані, вони є всі проблемні тощо. Як показали останні події, це не допомагає чинній владі...", - висловився Турчинов.

 

Нагадаємо, 7 жовтня, відбувається судове засідання у справі про стрілянину з боку екс-депутата Сергія Пашинського у 2016 році. Прокуратура попросила суд взяти його під варту..

 

4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.