Центральну виборчу комісію очолив Олег Діденко

17:41, 04.10.2019
Центральну виборчу комісію очолив Олег Діденко

Очільником нового складу Центральної виборчої комісії став Олег Діденко, який працював у попередньому складі ЦВК. У новий склад комісії він увійшов за квотою президентської фракції «Слуга народу».


Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Нового очільника ЦВК обрали таємним голосуванням — кандидатуру Діденка підтримали 16 членів комісії з 16 присутніх. Він був єдиною кандидатурою на цю посаду.

 

За даними громадянської мережі ОПОРА, Діденко має юридичну освіту, з 2003 по 2014 рік працював помічником-консультантом народних депутатів Давида Жванії (в тому числі на платній основі), Миколи Катеринчука, Романа Безсмертного, Владислава Каськіва, Валерія Іщенка (на платній основі). У 2014 році Діденко став членом ЦВК і працював у комісії до вересня цього року, коли Рада звільнила попередній склад.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада затвердила кандидатури 17 членів Центральної виборчої комісії, подані президентом Володимиром Зеленським.

Згідно з процедурою, за кожне прізвище народні депутати голосували окремо. Серед 17 кандидатур поданих президентом, 12 – представники, подані фракцією "Слуга народу", 2 висуванців "Опозиційної платформи - За життя" і по одному кандидату від "Батьківщини", "Євросолідарності" та "Голосу".

 

13 вересня Верховна Рада достроково звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії. 

 
Перед цим до Верховної Ради надійшло подання президента Володимира Зеленського про припинення повноважень усіх членів ЦВК.
 
Нагадаємо, Центральна виборча комісія називала свій можливий розпуск "політично вмотивованим рішенням".
 

А глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук вважає, що можливий розпуск ЦВК поставить під сумнів легітимність проведених нею виборів.