Трамп дозволив опублікувати розшифровку скандальної розмови із Зеленським

21:31, 24.09.2019
Трамп дозволив опублікувати розшифровку скандальної розмови із Зеленським

Дональд Трамп (фото: 112.ua)

Президент США Дональд Трамп дозволив опублікувати стенограму його телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським.
 
Про це він написав у своєму Twitter.
 
"Я наразі перебуваю в Організації Об'єднаних Націй, де представляю нашу країну, але дозволив завтра оприлюднити повну, повністю розсекречену і неспотворену стенограму моєї телефонної розмови з президентом України Зеленським", - заявив Дональд Трамп.
 
За його словами, у цій розмові не було жодного тиску на українського президента.
 
"Ви побачите, що це був дуже доброзичливий і абсолютно відповідний дзвінок. Жодного тиску і, на відміну від Джо Байдена і його сина, жодної послуги за послугу. Це ніщо інше, як продовження найбільшого і найбільш руйнівною полювання на відьом всіх часів", - підкреслив президент США.
 
Нагадаємо, в США розгорівся скандал через донос американського розвідника стосовно розмови президента Дональда Трампа та іноземного лідера. У ній, за словами розвідника, Трамп дав певну "тривожну обіцянку", про яку він вирішив одразу повідомити інспектора розвідки.
 
Видання The Washington Post також повідомило, що Трамп нібито намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році. За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.
 
При цьому глава МЗС України Вадим Пристайко запевнив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на Володимира Зеленського під час телефонної розмови, яка стала об’єктом скандалу в США.
 
Тим часом претендент на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден вимагає оприлюднити розшифровку розмови Трампа із Зеленським.
 
А сам Трамп заперечує порушення закону під час розмови з Зеленським. Він також заявив, що розгляне можливість оприлюднення стенограми своєї розмови з президентом України Володимиром Зеленським.