Віталій Кличко хоче розпустити Київраду

13:29, 12.09.2019
Віталій Кличко хоче розпустити Київраду

Мер Києва Віталій Кличко ініціював консультації з головами фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради 8 скликання.


Про це він написав у Фейсбук .

 

"Друзі! Я ініціював консультації з головами депутатських фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання", - заявив Кличко.

 

За його словами, сьогодні Київрада не зібрала кворуму. В залі зареєструвалися 46 обранців.

 

"Чому не було кворуму? Бо "працюють" з багатьма депутатами. Бо підривають і дестабілізують роботу київської влади. І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу. Коли потрібно вирішувати багато питань із забезпечення життєдіяльності міста. Мені нецікаві чиїсь договорняки і маніпуляції! За це депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали. І, судячи, з усього вже скоро...", - написав мер. 

 

Водночаснародний депутат України Олександр Ткаченко у коментарі УНІАН повідомив, що у партії "Слуга народу" ініціюватимуть дострокові вибори у столиці – як мера, так і Київської міської ради.

 

"Сьогодні Київрада вкотре не зібралася на своє засідання, що свідчить про фактичну імпотенцію київської влади - з одного боку, і недієздатність мера в управлінні містом. Тому ми виступимо з ініціативою дострокових виборів як мера, так і Київради, і повного перезавантаження влади в місті, як того давно хочуть кияни", - сказав Ткаченко.

 

При цьому планується, що вибори проводитимуться вже за новим законом про столицю, проект якого зараз готується і найближчим часом буде винесений на голосування Верховної Ради.

 

Народний депутат України VIII скликання Андрій Іллєнко також переконаний, що у Києві будуть дострокові вибори. 

 

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 

Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі".  За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.

 

Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації. Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.

 

Читайте також: Так класти болт на Конституцію не наважувався навіть Кучма