Зеленський і лідери фракцій Ради домовилися про вибори орієнтовно 21 липня

13:07, 21.05.2019
Зеленський і лідери фракцій Ради домовилися про вибори орієнтовно 21 липня

(фото: прес-служба президента України)

Президент України Володимир Зеленський і лідери фракцій Верховної Ради попередньо домовилися про проведення дострокових парламентських виборів 21 липня 2019 року.
 
Про це журналістам під Адміністрацією президента після консультацій Зеленського з лідерами фракцій щодо розпуску парламенту сказав лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, передає "РБК-Україна".
 
При цьому він заявив, що указ президента, швидше за все, буде завтра.
 
"Консультації пройшли. Орієнтовно вибори на 21 липня. Але ми повинні змінити виборче законодавство", - зазначив Ляшко.
 
На запитання, коли відбудуться вибори, лідер "радикалів" відповів: "Я думаю, що указ президента… Зараз за результатами розмови він направить листа голові парламенту про проведення позачергового засідання Верховної Ради для зміни виборчого законодавства".
 
"Я вважаю: немає чого тягнуть, вибори треба проводити. Але важливо змінити виборчу систему", - додав він.
 
 
Як повідомляє прес-служба президента України, на консультації були присутні голова Верховної Ради Андрій Парубій, його заступниця Ірина Геращенко та Оксана Сироїд, голова фракції БПП Артур Герасимов, голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, голова фракції "Опоблоку" Вадим Новинський, голова фракції "Самопомочі" Олег Березюк, голова фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, голова фракції "Батьківщини" Юлія Тимошенко, голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко, співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік.
 
Зустріч проходила за закритими дверима.
 
Як повідомляла "УМ", новообраний президент Володимир Зеленський запросив глав фракцій порадитися щодо розпуску Ради. При цьому Олегу Ляшку не дали вести трансляцію з кабінету Зеленського в Адміністрації президента.