Олександр Турчинов подав у відставку з посади секретаря РНБО

17:16, 17.05.2019
Олександр Турчинов подав у відставку з посади секретаря РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов подав у відставку у зв’язку із припиненням повноважень президента України.

 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

"У зв’язку із припиненням повноважень президента України, який призначав мене на посаду, прошу розглянути питання щодо припинення відповідно до законодавства моїх повноважень як секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в заяві.

 

Турчинов відзначив, що "враховуючи продовження збройної агресії Російської Федерації проти України, готовий безпосередньо на військовій службі у будь-якому військовому підрозділі або військовому формуванні і надалі захищати нашу країну".

 

Як повідомили Українським Новинам джерела в СБУ і Міноборони, Міністр оборони Степан Полторак та голова Служби безпеки України Василь Грицак не писали заяви про відставку, на відміну від інших чиновників чинної влади.

 

"Ні, (Грицак) не писав заяву про відставку", - повідомили співрозмовники в СБУ.

 

Джерела в Міноборони також повідомили, що Полторак на робочому місці і працює в звичайному режимі.

 

Раніше цього дня про відставку оголосив міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, глава Адміністрації президента Ігор Райнін та представниця президента в Раді Ірина Луценко.