«Це неповага до політика» Юлії Тимошенко: Порошенко відповів на пропозицію Зеленського

10:14, 05.04.2019
«Це неповага до політика» Юлії Тимошенко: Порошенко відповів на пропозицію Зеленського

(REUTERS)

Кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко вважає неповагою та негідним ставлення до лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко пропозицію стати арбітром на його дебатах з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським перед другим туром виборів.

 

Про це Порошенко заявив після здачі необхідних аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК "Олімпійський", пише УНІАН.

 

"Моя позиція наступна – дебати це не шоу, я вважаю, що подібне зневажливе або легковажне звернення – це є неповага до політика Юлії Володимирівни Тимошенко, яка зайняла третє місце і, до речі, не повага до її виборців, а більше 2,5 млн громадян проголосували за Юлію Володимирівну", - заявив він.

 

Порошенко додав, що "подібне ставлення" до Тимошенко та її виборців вважає "негідним".

 

При цьому Порошенко додав, що дуже задоволений тим, що Зеленський нарешті прийняв його пропозицію проведення дебатів.

 

"Це абсолютно необхідно, бо це не шоу і не вистава, а це право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми і плани кандидатів", - сказав він.

 

Президент додав, що дебати – це можливість поставити питання і отримати відповіді для того, щоб визначити майбутнє держави на роки чи навіть на десятиліття вперед.

 

"І, незважаючи на дивну форму подання, мене запросили на "Олімпійський". Я сьогодні на стадіоні", - заявив Порошенко

 

"Твердо переконаний, що Володимир Зеленський набереться мужності, доїде до "Олімпійського" і дебати відбудуться", - підкреслив він.

 

За його словами, було би добре, аби дебати відбулися у декілька етапів. Зокрема, дебати про позицію щодо ключових повноважень Верховного Головнокомандувача, щодо програми укріплення оборони і безпеки, а також щодо зовнішньої політики та захисту конституційних прав і свобод громадян.

 

Як повідомляла "УМ", у середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

Також чинний президент закликав опонента разом здати аналізи в державній лабораторії НСК "Олімпійський" у п'ятницю, о 9:00, проте Володимир Зеленський обрав приватну лабораторію Євролаб, що належить його Андрію Пальчевському, який публічно висловлювався на його підтримку.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Арбітром у "битві лабораторій" виступила в.о.мінстра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка рекомендує звертатися за правдивими тестами на наркотики та алкоголь таки до фахівців антидопінгового центру олімпійського комітету, які працюють зі спортсменами.

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав15,95% або 3 014 538 голосів виборців.