Юлія Тимошенко відмовилась підтримувати будь-кого в 2-му турі

13:07, 02.04.2019
Юлія Тимошенко відмовилась підтримувати будь-кого в 2-му турі

Тимошенко не готова взяти на себе відповідальність за жодного з лідерів виборчих перегонів (фото: facebook.com / Юлія Тимошенко)

Юлія Тимошенко відмовилась підтримати будь-яку кандидатуру у другому турі виборів президента. 
 
Про це вона оголосила під час прес-конференції в Києві, передає ТСН.
 
За її словами, вона не хоче брати на себе відповідальність за президентство ані Володимира Зеленського, ані Петра Порошенка.
 
"Виклики перед Україною дуже великі. Біда в Україні дуже велика. Я вважаю, що жоден із кандидатів, які за рішенням ЦВК є в другому турі, не впорається з цими викликами і не припинить ні біди, ні війни. Тому брати відповідальність за будь-які поради зараз я не можу", - сказала політик.
 
При цьому Тимошенко пообіцяла, що воната її команда допомагатимуть будь-якому президенту, якого обере Україна, зокрема, давати напрацювання, які були закладені в її передвиборчій програмі.
 
Водночас політик очікувано звинуватила президента України Петра Порошенка в тому, що він нібито "вкрав" її голоси.
 
"Перше, в Україні були застосовані технології, які привели до тих результатів, які ми  отримали - це реєстрація 39 кандидатів, використання адмінресурсу… Їм вдалося роспорошити голоси проєвропейських, опозиційних сил", - цитує Тимошенко "Українська правда".
 
Крім того, вона поскаржилася, що на виборах був зареєстрований її однофамілець, і таким чином президент "забрав в неї голоси".
 
Зазначимо, сама Юлія Тимошенко та її "Батьківщина" підозрюються в організації так званої виборчої піраміди. Так, раніше СБУ викрила "сітку" з підкупу виборців партії "Батьківщина" по всій Україні, а також оприлюднила відео переговорів тих, хто нібито організовував скупку голосів. Схему з втручання у хід виборів президента нібито організував депутат з фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль.


За даними ЗМІ, він координував і фінансував цю виборчу піраміду. Відзначається, що в кожній області організація мала свого представника.

 

Нещодавно в Одеській області знайшли нові докази існування "виборчої піраміди" Юлії Тимошенко.