Тільки Порошенко зможе зупинити вторгнення Росії до України

09:42, 28.03.2019
Тільки Порошенко зможе зупинити вторгнення Росії до України

Украй важливо обрати такого президента й головнокомандувача, який зможе захистити Україну від Путіна протягом наступних п’яти років (фото: Микола Лазаренко)

Наближається день виборів, і українці мають вельми широкий вибір кандидатів. Однак лише один із них - Петро Порошенко - здатен завершити розрив України з "русским миром" і її інтеграцію в Європу. Із чотирьох провідних кандидатів на посаду президента тільки Порошенко має волю, здібності й досвід, необхідні для того, аби звільнити Україну від століть російського й радянського колоніалізму.
 
Саме Порошенко є тим головнокомандувачем, який буде потрібен Україні в разі російського вторгнення. Нагадаю, що три чверті українців переконані, що Україна перебуває у стані війни з Росією. Порошенко - перший український президент, який зумів збудувати міцну армію, відновити український військово-промисловий комплекс і добитися отримання передового озброєння, зокрема протитанкових ракетних комплексів "Джавелін", від США.
 
Війна з Росією триватиме ще довго.
 
Українські виборці справедливо покладають відповідальність за війну на російського президента Володимира Путіна, однак вони марно сподіваються, що після закінчення його президентської каденції у 2024 році з’явиться шанс на мир. Тому вкрай важливо обрати такого президента й головнокомандувача, який зможе захистити Україну від Путіна протягом наступних п’яти років.
 
Водночас ми маємо пам’ятати, що Путін буде президентом довічно й тому російська агресія триватиме й після 2024 року.
 
Немає жодного іншого кандидата з шансами перемогти на виборах, який би зміг довести до логічного завершення вихід України з "русского мира" та її інтеграцію в Європу, а також зупинити російських загарбників.
 
Серед чотирьох головних претендентів на посаду президента, які змагатимуться між собою в цю неділю, один патріот (Порошенко), одна популістка ("газова принцеса" Юлія Тимошенко, яку Путін зможе пошити в дурні так само, як він зробив це у 2009 році), та двоє малоросів (Володимир Зеленський і Юрій Бойко).
 
Зеленський показав себе малоросом, коли сказав, що заради миру з Росією готовий благати Путіна на колінах. Зеленський сказав: "Я хочу звернутися до пана… Шановний Володимире Володимировиче, не допустіть зі свого боку навіть натяку на воєнний конфлікт, тому що Росія й Україна - ми дійсно братський народ. Ми одного кольору, в нас однакова кров, ми всі одне одного розуміємо незалежно від мови спілкування. Я можу благати вас на колінах, але не ставте на коліна мій народ".
 
Це слова не українського патріота, а сервільного малороса, який досі вірить у сталінську концепцію "братніх народів". Однак "брати" не крадуть твою хату, не вбивають твоїх друзів і не виганяють твоїх батьків із їхнього дому, перетворюючи їх на біженців. Це не твої "брати", це твої вороги. Українці (за винятком Зеленського) здебільшого не вважають росіян своїми "братами".
 
Тимошенко також капітулювала би, якби зіткнулася з російським вторгненням. Вона провалила тест на головнокомандувача України ще в перший місяць російської агресії проти України в лютому 2014 року. Тоді під час участі в екстреному засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Тимошенко висловила готовність здатися Путіну перед обличчям його погроз і військової анексії Криму.
 
На засіданні РНБО Тимошенко сказала присутнім таке: "Ніякого воєнного стану і активізації наших військ!" I також додала: "Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю. Бо це означатиме програш". Млява реакція Тимошенко на агресивні дії Путіна також стала очевидною з її наступних слів: "Ми маємо стати самою мирною нацією на планеті, просто поводити себе як голуби мир… Маємо придумати якісь нестандартні ходи. Наприклад, запросити лідерів європейських країн на якийсь мирний саміт до Києва чи до Криму. Провести конференцію з питань миру".
 
Позиція Юрія Бойка не потребує детального пояснення, особливо після його нещодавнього візиту до Москви, коли він продемонстрував себе таким самим сервільним малоросом, що й Зеленський. 
 
Виборчою кампанією Бойка керує Віктор Медведчук. Той самий Медведчук, який нібито стояв за плівками Мельниченка в 2000 році та нібито був причетний до отруєння Віктора Ющенка у 2004 році. Путін є хрещеним батьком доньки Медведчука, що демонструє, наскільки тісним є їхніх зв’язок.
 
Зеленський і Тимошенко здадуться перед обличчям військової загрози Росії й під тиском Путіна укладуть украй невигідну для України мирну угоду. Бойко підпише акт капітуляції першого ж дня, коли стане президентом. Якщо Зеленського чи Тимошенко обведуть довкола пальця, переконавши підписати невигідну мирну угоду з Росією, Бойко просто отримає вказівку від Медведчука, аби укласти таку угоду якомога швидше.
 
Переважна більшість українських громадян хочуть, аби Україна й далі лишалася незалежною й суверенною державою. Аби це стало реальністю, їм необхідно обрати Порошенка - єдиного кандидата, здатного бути ефективним головнокомандувачем. Інші три кандидати втратять незалежність України, капітулювавши перед російським військовим тиском і підписавши невигідну мирну угоду з Росією.
 
Обрання Зеленського означатиме, що українці знову стануть малоросами, які благатимуть своїх "братів-росіян" у той час, як ті продовжуватимуть вбивати українців і знищувати Україну. 
Представники минулих і майбутніх поколінь українців не пробачать вам, якщо ви оберете своїм головнокомандувачем коміка.
 
Не робіть помилки, голосуючи за Тимошенко, яка показала всю свою сутність ще у 2009 році, а в лютому 2014 року піддалася паніці.
 
Не робіть помилки, голосуючи за Бойка, який підтримував Партію регіонів протягом останніх 15 років і якого контролює Медведчук - маріонетка Путіна в Україні.
 
Путіна влаштує, якщо на виборах в Україні переможе будь-хто, крім Порошенка. Якщо в російській військовій агресії ви, як і 90% українців, звинувачуєте Путіна, проголосуйте за кандидата, якого Путін ненавидить найбільше - Порошенка.
 
Тарас Кузьо,
професор Національного університету "Києво-Могилянська академія"