Підставні «донори» партії Тимошенко пов'язані з Онищенком

11:55, 20.03.2019
Підставні «донори» партії Тимошенко пов'язані з Онищенком

(УНІАН)

Журналісти проекту Bihus.info з'ясували, що "донори", які фігурували у розслідуванні про підставну мережу фінансування партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, пов’язані також з так званою "газовою справою" депутата-втікача Олександра Онищенка, пише Громадське.


Як йшлося у журналістському розслідуванні, більшість людей, які нібито пожертвували партії Тимошенко по 148-149 тисяч гривень, або не знали, що їхні персональні дані використовували для проведення таких платежів, або знали, проте не володіли такими статками. Загалом у 2018 році "Батьківщина" отримала від фізичних та юридичних осіб понад 150 млн гривень.

 

Однією з "донорів", які фінансували "Батьківщину" стала касирка супермаркету Наталка Зубар. Як з’ясували журналісти, вона значиться бенефіціаром двох київських компаній зі статутними капіталами по 50 млн гривень у кожній.

 

Одна з цих компаній вивела журналістів на Олександра Канцелярука, який, за даними слідства, є одним з реалізаторів так званої "газової справи" Онищенка.

 

Ще один "донор" Михайло Вермана, який минулого року нібито перерахував "Батьківщині" понад мільйон гривень, є власником компанії "Арт-Ельм", яка також фігурує у "газовій справі". На сьогодні ця компанія припинила своє існування, однак остання адреса її реєстрації збігається з пропискою компаній Канцелярука.

 

У коментарях журналістам як Тимошенко, так і Онищенко заперечують свою співпрацю.

 

 

 

13 березня суд дозволив СБУ перевірити рахунки "Батьківщини" у справі про відмивання коштів.