Поранений в Азові Василь Сорока був прооперований

14:17, 19.03.2019
Поранений в Азові Василь Сорока був прооперований

Василь Сорока при нападі в Азові отримав поранення в руку (фото: "Громадське")

Українському військовополоненому моряку в Росії Василю Сороці прооперували поранену руку. 
 
Про це у Facebook написав російський адвокат Сергій Бадамшин.
 
"Пораненого військовополоненого Василя Сороку прооперували", - повідомив захисник.
 
За його словами, відомості про операцію підтвердила віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова, а також лікарня, де оперували Суроку.
 
"Сподіваюся, рука буде врятована, функції відновляться в повному обсязі, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому", - додав Бадамшин.
 
Як відомо, в лютому лікар СІЗО "Лефортово" виявив пошкодження ще одного м'яза у військовополоненого українського моряка Василя Сороки.
 
Нагадаємо, Василь Сорока - співробітник Служби безпеки України. У результаті захоплення Росією українських кораблів, Василь отримав важке поранення.
 
Нагадаємо, 25 листопада Росія грубо порушила міжнародні норми судноплавства, вчинивши напад в Азові на українські судна. Москва цинічно заявляє, що обстріляла українців у так званих своїх "територальних" водах, хоча насправда судна України знаходились поза межами територіальних вод окупованого Крима. Тим більше, згідно з договором України та Росії від 2003 року Азовське море є вільним для судноплавства для обох країн.
 
 
Всіх 24 захоплених у полон українських моряків ФСБ заарештували і погрожують судити за законами Росії. 7 січня Україна подала до Європейського суду з прав людини позов проти Росії через захоплення українських моряків в Азові.
 
15 січня Росія влаштувала суд за закритими дверима для захоплених в Азові українських моряків. 16 січня стало відомо, що Лефортовський суд Москви залишив у СІЗО до 24 квітня всіх 24 полонених українських моряків.
 
24 січня в ПАРЄ визнали військовополоненими захоплених в Азові українських моряків.
 
Як повідомляла "УМ", донька військовополоненого старшого матроса Андрія Оприско Ольга Оприско на Радбезі ООН закликала стати на сторону захисту людяності та гідності, аби не втрачати те, що робить людей людьми.