Незаконне збагачення: скасування покарання ініціювали 59 депутатів Ради

12:53, 27.02.2019
Незаконне збагачення: скасування покарання ініціювали 59 депутатів Ради

Павло Пинзеник, Наталія Королевська, Микола Княжицький були серед 59 депутатів, що просили скасування статті про незаконне збагачення

59 народних депутатів України звернулися до Конституційного суду, щоб скасувати статтю про незаконне збагачення.
 
При цьому з 18 суддів Конституційного суду 4 проголосували проти скасування статті 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.
 
Про це у Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм.
 
За словами нардепа, рішення прийняли на закритій частині засідання КС і скасування статті ККУ підтримали 14 з 18 членів суду.
 
Список депутатів, що звернулися до Конституційного суду з проханням скасувати покарання за незаконне збагачення
 
"Не проголосували, а точніше проголосували "проти" четверо суддів Конституційного суду - Ігор Сліденко, Віктор Колісник, Василь Лемак і Сергій Головатий", - написав Найєм.
 
Народний депутат повідомив, що Головатий "до останнього не знав як голосувати, через що стався скандал".
 
Судді, які були проти скасування статті 368-2. Фото: Мустафа Найєм
 
"Тепер всередині їх всіх звинуватять в піарі та стануть називати "недоговороздатними", "конфліктними", "незрілими" або, чого ще гірше, "антикорупціонерами", - зауважив він.
 
За даними Мустафи Найєма, ініціаторами подання стали 59 народних депутатів, причому 24 з них раніше голосували "за" внесення статті 368-2 КК в нинішній редакції.
 
Серед тих, хто звернувся до Конституційного суду, - 23 нардепа від "Народного фронту", по 11 нардепів БПП і групи "Відродження", 10 нардепів з "Опоблоку", 3 - від "Волі народу", 1 з Радикальної партії.
 
Як повідомляла "УМ", 26 лютого Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачає притягнення особи до відповідальності за незаконне збагачення. Відтепер усі кримінальні справи, порушені правоохоронцями за фактом незаконного збагачення, мають бути закриті.