Владислав Мангер арештований з правом застави в 2,5 мільйона гривень

09:31, 15.02.2019
Владислав Мангер арештований з правом застави в 2,5 мільйона гривень

Владислав Мангер, голова Херсонської облради, в суді (фото: theinsider.ua)

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, відправлений під арешт із правом внесення застави.
 
Такий запобіжний захід для Мангера обрав Шевченківський районний суд Києва о третій годині ночі, повідомляє Insider.
 
Так, уд арештував Владислава Мангера до 3 березня. Сума застави - 2 мільйони 497 тисяч гривень.  
 
Після оголошення рішення суду адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що у його підзахисного немає таких коштів.
 
"У Мангера немає таких коштів. Ми будемо залучати боргові кошти. У тому числі я позичу Владиславу Мангеру. А також будемо звертатись до тих, хто обіцяв допомогу".
 
Мангера арештували в залі суду і доставлять в СІЗО.
 
Захист Мангера клопотав про обрання запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою і апелював до того, що сам Мангер з’являється до суду і не буде нікуди тікати.
 
Прокуратура клопотала про обрання Мангеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 березня без застави.
 
За твердженнями прокуратури, Мангер має будинок у Відні і може втекти, обвинувачення стверджує, що, якщо чиновник залишиться на свободі, то може знищити докази причетності до вбивства активістки.
 
Попередньо в суді було досліджено близько 500 сторінок документів із клопотання прокуратури про арешт Мангера, зокрема - протоколи допиту підозрюваних, свідків, слідчих експериментів та висновки експертів та лікарів.
 
Нагадаємо, як повідомлялося, адвокати Владислава Мангера готові внести за нього заставу 1 мільйон гривень.
 
Раніше під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує та обіцяє співпрацювати зі слідством. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.