Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства Каті Гандзюк

10:26, 11.02.2019
Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства Каті Гандзюк

Голова облради підозрюється в організації вбивства активістки (фото: "Херсонські факти")

Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
 
Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Фейсбуку.
 
"Громадянину Мангеру В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк", - йдеться в повідомленні.
 
Як у свою чергу повідомила журналістка Тетяна Ніколаєнко, підозру Владиславу Мангеру особисто привіз до Херсона о 8:20 ранку заступник генпрокурора Юрій Столярчук
 
"В ній (підозрі, - ред.) ідеться про організацію злочину, передбаченого ч.3 ст. 27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 КК України. Тобто тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб", - написала вона у Фейсбуку.
 

За її даними, на даний момент група ГПУ і СБУ вживає заходів, щоб доставити Владислава Мангера до суду, "бо навіть затримати його не можуть, оскільки злочин вчинений півроку тому".
 
Як відомо, Владислава Мангера від початку називали головним підозрюваним у вбивстві. Він до останнього очолював місцеву організацію "Батьківщини".
 
9 лютого прес-служба партії повідомила, що "Батьківщина" виключила його з членів партії та рекомендувала Владиславу Мангеру залишити посаду голови Херсонської обласної ради.
 
Нагадаємо, раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника Гордєєва Євгена Рищука (БПП). Голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв заперечує свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Нещодавно батько Катерини Гандзюк опублікував знімки загиблої, після того як її облили кислотою, щоб їх побачили винні в загибелі його дочки.
 
Зауважимо також, 9 лютого під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк" між активістами та поліцією сталися сутички.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО, а Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідству відомо ім’я організатора нападу, у розшук за це нібито оголосили Олексія Левіна (Москаленка). Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.
 
Про всіх підозрюваних у виконанні злочину читайте в "УМ".
 
Оновлються...