Саакашвілі та Расмуссен спростували підтримку на виборах Юлії Тимошенко

11:24, 24.01.2019
Саакашвілі та Расмуссен спростували підтримку на виборах Юлії Тимошенко

Міхеїл Саакашвілі та Андерс Фог Расмуссен (архівне фото)

Екс-президент Грузії та колишній голова Одещини Міхеїл Саакашвілі та колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявили, що не закликали голосувати за Юлію Тимошенко, як це інтерпретують у команді потенційної кандидатки в президенти.

Як зазначає InfoResist, Міхеїл Саакашвілі заявив, що підтримав би будь-якого кандидата, який би не дозволив Петру Порошенко вдруге перемогти.

"Мені багато питань задавали: "Ось чого ти виступив на з’їзді Юлії Тимошенко?". Що було сприйнято, що я закликав людей на пряму голосувати за неї. Я хочу сказати наступне. У будь-якому випадку я вітав би перемогу на президентських виборах і Юлії Тимошенко, і Анатолія Гриценка, і Андрія Садового, та Володимира Зеленського (хоча він виглядає, як кіт в мішку), але це все одно було б оновлення, і в будь-якому випадку могло б цю систему", - заявив Міхеїл Саакашвілі.

Водночас у коментарі телеканалу "Прямий" у Давосі Андерс Фог Расмуссен зазначив, що не виступав на підтримку Юлії Тимошенко.

"Ні. Не правда, я не підтримував жодного кандидата. Я лише звернувся до українців у відео з тим, що, якщо країна обрала шлях у напрямку до ЄС, то мусить проводити реформи", - наголосив він.

Нагадаємо, письменник Пауло Коельйо спростував, що виступив на підтримку Юлії Тимошенко у ході передвиборчої кампанії.

Виявилося, що показане під час з’їзду "Батьківщини" відео було записане у 2010 році. 

Юлія Тимошенко вже подала документи до ЦВК, але про її реєстрацію кандидатом у президенти не повідомлялося.

Як повідомляла "УМ", Юлія Тимошенко використала під зас з’їзду гасло Віктора Ющенка "Вірю в Укаїну!".