ФСБ показала полонених моряків в Керчі: з синцями і читають з листочка (відео)

10:05, 27.11.2018
ФСБ показала полонених моряків в Керчі: з синцями і читають з листочка (відео)

Допит українських військових в ФСБ: на відео помітно синці та знервованість у полонених (скріншот відео)

"Допит" захоплених у полон біля Керченської переправи українських моряків показала ФСБ Росії. На відео помітно, що хлопці з синцями, знервовані, а текст читають із листочка.

Силовики Федеральної служби безпеки Росії повідомили, що допитали українських військових.

"Зокрема, опитані оперуповноважений 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старший лейтенант Андрій Драч (перебував на катері "Нікополь"), комендор-сигнальник, матрос катера "Нікополь" Сергій Цибізов, командир дивізіону суден забезпечення військово-морської бази "Південь" ВМС України (військова частина А-1728), капітан 3-го рангу Володимир Лісовий", - повідомляють в ФСБ.

Українські військові повідомляють, що нібито порушили територіальні води Росії поблизу анексованого Криму.



Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко заявив, що його підлеглі давали свідчення під тиском, тому повідомили неправдиві дані, передає Інтерфакс-Україна.

"Екіпажі суден зараз перебувають в різних місцях. Троє військовослужбовців, один офіцер і двоє контрактників, які були поранені, знаходяться в лікарні міста Керчі. Кораблі перебувають в пункті базування, де дислокуються катери ФСБ. І вже є певні докази про надання неправдивої інформації нашими матросами", - заявив командувач Ігор Воронченко.

Він додав, що із захопленими українськими моряками зустрілися їхні адвокати.


Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова повідомила, що захоплених моряків перевозять із Керчі в Сімферополь, щоб "суд" окупантів відправив їх за ґрати.

"Щойно отримала інформацію від кримчан: "Сьогодні в Сімферополі о 9:00 в Київському райсуді буде суд над моряками, вирішується запобіжний захід. Машина з моряками проїхала трасою до Сімферополя. Перша машина супроводу з мигалкою, друга - КамАЗ з будкою, вікна заґратовані, мікроавтобус і машина супроводження з мигалкою біля Сімферополя за київським часом о 6:00". Стежу за ситуацією. Більше інформації згодом", - написала вона.


Як повідомляла "УМ", стали відомі імена полонених та поранених українських військових, яких захопила Росія.

Нагадаємо, у неділю ввечері в нейтральних водах Росія атакувала та захопила 3 військові судна України і екіпаж. Після такого неприхованого акту збройної агресії, який порушує міжнародні та міждержавні зобов’язання Росії, відбулося засідання Ради безпеки ООН, під час якого низка країн засудила дії РФ.

Після захоплення кораблів, депутати Верховної Ради після криків, скандалів та політичних торгів за вибори врешті проголосували за введення воєнного стану в 10 областях України.