Рада підтримала воєнний стан у 10 областях і призначила вибори президента України

21:37, 26.11.2018
Рада підтримала воєнний стан у 10 областях і призначила вибори президента України

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9 години 28 листопада (Укрфото)

Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану в Україні.
 
За відповідне рішення проголосували 276 депутатів.
 
Під час виступу в Раді президент повідомив, що частково змінив свій указ. Він запропонував запровадити воєнний час не по всій території України, а лише в 10 областях.
 
Йдеться про області, розташовані вздовж російського, молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів: Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, Запорізька, Донецька і внутрішні води Керченської акваторії.
 
Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9 години 28 листопада.
 
Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня.
 
Водночас Верховна Рада підтримала призначення виборів президента України на 31 березня 2019 року. За відповідне рішення проголосували 298 народних депутатів.
 
Раніше президент повідомив, що вирішив змінити свій указ про ведення воєнного стану, скоротивши його термін з 60 до 30 днів.
 
Рішення про введення воєнного стану було прийнято на на терміновому засіданні РНБО після нападу Росії на українські судна в Азовському морі.
 
Нагадаємо, у неділю ввечері Росія атакувала та захопила 3 військові судна УкраїниНа борту захоплених суден, за даними ВМС України, було 23 особи, із них 6 поранених, при чому 2 - тяжко. Наразі відомі імена трьох поранених: це Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер, які нібито перебувають у лікарні в Керчі на території окупованого Криму.
 
Омбудсвумен Росії Тетяна Москалькова раніше повідомила українській колезі Людмилі Денісовій, що стан поранених військових задовільний, їм надали медичну доппомогу. Однак, уже з’явилася непідтверджена інформація, що хлопців вивезли до Москви.
 
При цьому в Кремлі погрожують судити полонених моряків за законами Росії. 18 імен полонених в Азові моряків читайте в "УМ".