Президент Туреччини Реджеп Ердоган: Ніколи не визнаємо анексію Криму Росією

11:23, 04.11.2018
Президент Туреччини Реджеп Ердоган: Ніколи не визнаємо анексію Криму Росією

Петро Порошенко та реджеп Ердоган зустрілися у президентському палаці в Стамбулі (фото: Адміністрація Президента)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком запевнив, що його країна ніколи не визнає анексію Криму Росією.

"Ми ніколи не визнавали і не будемо визнавати незаконну анексію Криму. ... І ми будемо продовжувати охороняти права і інтереси кримських татар - як тих, хто залишився на території Криму, так і тих, хто був вимушений переїхати з того регіону", - зазначив Реджеп Ердоган.

Він додав, що Туреччина підтримує сувернітет і територіальну цілісність України.

Також Реджеп Ердоган заявив, що бажає, щоб "сутички на сході України, які тривають, завершилися та були розв'язані в межах міжнародного права, дипломатичним, мирним шляхом".

Президент України Петро Порошенко подякував своєму колезі за підтримку України.

"Безумовно, в умовах що склалися, пріоритетом були питання безпеки, військово-технічної співпраці і я дуже дякую пану Президенту за тверду, чітку і послідовну позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму з боку Російської Федерації і засудження агресії на сході нашої держави, яку здійснюють Збройні Сили Російської Федерації", - сказав Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що важливими для України є запевнення Туреччини, що вона не залишиться байдужою до проблемних питань.

"Важливими для нас є запевнення Туреччини, що вона не залишиться осторонь питань "повзучої агресії" в Азовському морі та порушення прав людини на окупованому півострові", - додав петро Порошенко.

Нагадаємо, у Стамбулі 3 листопада Петро Порошенко не лише провів зустріч із Реджепом ердоганіом, а і підписав договір із патріархом Варфоломієм про співпрацю України та Вселенського патріархату.