Вибори-2019: Володимир Зеленський готується йти в президенти власними силами - ЗМІ

08:08, 26.10.2018
Вибори-2019: Володимир Зеленський готується йти в президенти власними силами - ЗМІ

Співрозмовники, які контактують з командою "Кварталу", стверджують, що Зеленський веде дуже закриту, нестандартну кампанію (фото: facebook.com/zelenskiy95)

Шоумен, лідер "Кварталу 95" Володимир Зеленський, кандидатуру якого останнім часом включають у всі соцопитування щодо виборів президента, зустрічався влітку з кількома політтехнологами.
 
Про це йдеться у статті "Української правди".
 
За даними джерел видання, на цих зустрічах мова йшла саме про вибори.
 
"Мова йшла про можливу співпрацю на президентській кампанії. Але жоден з технологів не задовольнив їхніх очікувань. Мовляв, усі пропонували класичні підходи до виборів, а це їм не підходить. У кінцевому результаті "Квартал 95" поки готується до виборчих перегонів своїми силами", - йдеться у статті.
 
Співрозмовники, які контактують з командою "Кварталу", стверджують, що Зеленський веде дуже закриту, нестандартну кампанію.
 
"Зараз у нього немає сформованого виборчого штабу, та й загалом наразі його підхід до виборів більше нагадує напрацювання сценарію чергового телешоу", - пише видання.
 
До найближчого оточення актора, з яким Зеленський працює по виборах, зараховують таких людей, як: лідер партії "Слуга народу" Іван Баканов, Борис та Сергій Шефір, Сергій Трофімов та Юрій Костюк. 
 
Всі вони є керівниками та сценаристами студії "Квартал 95". Час від часу вони збираються разом і обговорюють публічні і непублічні кроки Зеленського.
 
"Саме ці люди разом із Зеленським створюють кіношну передвиборчу кампанію. За великим рахунком, вони вигадують меми, інформаційні приводи, які самі собою розходяться по інтернету без зайвих зусиль - наприклад, флешмоб на захист журналіста, якого облаяв депутат Олег Барна, #Ідітьусраку", - йдеться в статті.
 
Зазначається, що якщо Зеленський вестиме кампанію "по старих правилах", то автоматично програє, бо "нічого в цьому не розуміє". 
 
"Та його просто з’їдять старі орговики, які вже 25 років займаються виборами", - емоційно розповідає одне з наближених джерел до команди "95-го Кварталу".
 
Через брак політичного, економічного та управлінського досвіду команда "Кварталу" бере поради в експертів, яким довіряють, - серед них політолог та виконавчий директор "Українського інституту майбутнього" Віктор Андрусів, відомий адвокат, послугами якого користується олігарх Ігор Коломойський, - Андрій Богдан і співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, який принципово відмовляється коментувати політичні запитання.
 
Сам лідер "Кварталу 95" попри цілком пристойні електоральні показники, неохоче говорить про політику.
 
"Чи є в мене думки щодо політичного життя? Так, думки є. У мене в принципі є думки. Але говорити про будь-яку з двох політичних гонок зарано. У мене багато роботи", - відповів Зеленський у WhatsApp-переписці на запитання, чи роздумує він над своїм політичним майбутнім.
 
Нагадаємо, раніше шоу-мен Володимир Зеленський запропонував ЗМІ відповідати #ідітьусраку на те, що народний депутат Олег Барна сказав журнасті "Іди на х*й" на запитання про його кнопкодавство.