Росія пригрозила США припиненням регулярного авіасполучення

21:49, 19.04.2018
Росія пригрозила США припиненням регулярного авіасполучення

Міністерство закордонних справ РФ звинуватило США у "візовій блокаді" і попередило про можливе припинення регулярного авіасполучення між двома країнами, якщо ситуація з видачею американських віз не поліпшиться.
 
Так в російському зовнішньополітичному відомстві прокоментували різке зниження видачі громадянам Росії американських віз. У посольстві США пояснили існуючу тенденцію браком персоналу в консульських установах, який виник після вислання 60 американських дипломатів.
 
У МЗС РФ назвали положення з видачею американських віз в Росії "вкрай невтішним". За їхніми даними, офіційний термін очікування візової співбесіди був збільшений Вашингтоном з 85 днів до 250 днів. Російські дипломати констатували: звертатися за візами США стає безглуздо.
 
"Уже навіть не можна виключити, що наші країни залишаться без авіаційного сполучення. Аерофлот, який єдиний здійснює регулярні рейси між Росією і США, може виявитися змушений їх припинити, так як екіпажі відчувають зростаючі труднощі з отриманням американських віз", - йдеться в заяві російського МЗС.