Роман Насіров звільнений з посади головного податківця через громадянство Британії

14:16, 31.01.2018
Роман Насіров звільнений з посади головного податківця через громадянство Британії

Роман Насіров формально залишався керівником ДФС із березня 2017 року

Відстороненого через підозри в корупції Романа Насірова на засіданні Кабінету Міністрів звільнили з посади голови Державної фіскальної служби через наявність громадянства Великобританії.

Про це повідомляє видання "Лівий берег".

"Ми направили до держкомісії звернення, подання про звільнення Насірова. Держкомісія дал свій висновок. Тому ми приймаємо це рішення", - сказав під час засідання уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Подання ініціював Міністр фінансів Олександр Данилюк.

Згідно вимог закону "Про державну службу", державним службовцем може бути особа, яка має лише громадянство України. При цьому серед документів, визначених законом "Про державну службу" для подання на конкурс, не вказано, що потрібно надавати інформацію про громадянство. Після конкурсу всі кандидати на державну службу проходять спеціальну перевірку, але, відповідно до закону "Про запобігання корупції", там теж не перевіряють інформацію щодо громадянства кандидата.

Нагадаємо, Романа Насірова звинувачують в зловживанні службовим становищем, яке призвело до збитків у майже 2 мільярда гривень у так званій "справі Онищенка" про махінації із розстрочкою рентних виплат за використання надр.

Він відсторонений від посади відразу після затримання у березні 2017 року.