Мер Ірпеня Володимир Карплюк отримав підозру в керівництві злочинної групи

10:30, 21.12.2017
Мер Ірпеня Володимир Карплюк отримав підозру в керівництві злочинної групи

Володимир Карплюк поскаржився на "хворобливу уяву" прокурора (Володимир Карплюк / Facebook)

Прокуратура Київської області висунула меру Ірпеня Володимиру Карплюку звинувачення в ствренні та керівництві злочинної групи, заволодінні чучим майном через зловживання владою, підробленні документів та купівлі фірми для прикриття незаконної діяльності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"У середу, 20 грудня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові, який діючи у злочинній організації разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами, вчинив низку кримінальних правопорушень", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що мер Ірпеня підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненому в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документу, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчиненого вчиненому в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, а саме внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей вчиненому у складі злочинної організації) КК України.

"Нагадаємо, це вже друга підозра Ірпінському міському голові, наприкінці серпня поточного року прокурором Київської області повідомлено про підозру меру Ірпеня, який перебуваючи на посаді директора ТОВ "Сарафан", не маючи усіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого одна людина загинула, а іншій спричинено тяжкі тілесні ушкодження", - повідомляє прес-служба прокуратури.

У відповідь на звинувачення прокурора, Володимир Карплюк поскаржився, що розслідування не дають йому керувати містом, тому він іде у відпустку.

У 2017 році я з ентузіазмом працював для свого міста. Втім, почуваю себе виснаженим боротьбою за право робити з Ірпеня краще місто України, справжнє комфортне європейське місто. Адже боротьба з хворобливою уявою Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова не дає мені ні часу, ні можливості займатися розвитком міста. Десятки видуманих ним кримінальних справ забирають у мене 95% робочого і особистого часу. 

Нагадаємо, у жовтні Володимир Карплюк влаштував пікет під прокуратурою з вимогою розслідувати кримінальні справи проти нього.