Порошенко пересадить морпіхів на танки Т-80 (фото)

16:32, 16.11.2017
Порошенко пересадить морпіхів на танки Т-80 (фото)

Петро Порошенко привітав морпіхів зі святом. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко обіцяє, що переозброєння танкового батальйону морської піхоти завершиться переведенням на танки Т-80 вже наступного, 2018 року.

 

Про це Порошенко заявив, виступаючи перед військовослужбовцями під час робочої поїздки до Маріуполя у четвер.

 

«Маю приємну новину: наступного року ми завершимо переозброєння танкового батальйону бригади морської піхоти переведенням на танки Т-80. Ще один батальйон морської піхоти озброїмо модернізованими бойовими машинами піхоти», - сказав глава держави.

 

Президент наголосив, що держава нарощуватиме зусилля щодо забезпечення морських піхотинців новітніми і модернізованими зразками воєнної техніки і озброєння.

 

І зауважив, що протягом останніх років поліпшено технічне оснащення моряків-прикордонників, зокрема на постах технічного спостереження встановлені сучасні системи висвітлення надводної обстановки. До підрозділів надійшли й нові, модернізовані катери.

 

За його словами, морська піхота відіграє визначальну роль у захисті українського південно-східного кордону.

 

“Варто лише заговорити про морську піхоту України, як одразу ж приходить перша асоціація - Маріуполь, де ми зараз і знаходимося! Ваша роль у захисті українського південно-східного кордону є головною, є визначальною”, - наголосив глава держави.

 

Порошенко нагадав, що морські піхотинці одними з перших вступили у бій з російськими гібридними військами, а нині щодня демонструють “непереможний дух, героїзм, мужність” у виконанні бойових завдань.

 

Державними нагородами відзначено 372 українські морські піхотинці, з них 26 - посмертно.

 

“Яскраві перемоги і подвиги воїнів, здійснені в боях з російськими терористичними військами, золотими літерами закарбовані у військовій історії ВМС України. За мужність і героїзм 372 морські піхотинці нагороджено державними нагородами, 26 із них - посмертно”, - зазначив глава держави.

 

 

Президент Петро Порошенко також вручив особовому складу 503-го батальйону бойовий прапор з нагоди урочистого відзначення Дня морської піхоти.

 

Глава держави також наголосив військовому керівництву України, що співпраця між українською армією та військовими підрозділами країн-членів НАТО має бути посилена. За його словами, необхідно активно співпрацювати з іноземними партнерами, запозичувати їхній найкращий досвід, використовуючи допомогу військових інструкторів США, Великої Британії інших країн Північно-Атлантичного альянсу.