У Миколаєві депутати відправили у відставку мера Олександра Сєнкевича

21:23, 05.10.2017
У Миколаєві депутати відправили у відставку мера Олександра Сєнкевича

Депутати Миколаївської міськради під час підрахунку голосів.

Позачергова сесія Миколаївської міської ради визнала незадовільною роботу міського голови Олександра Сєнкевича і достроково припинила його повноваження у четвер.

 

Це рішення шляхом таємного голосування підтримали усі депутати, які брали у ньому участь.

 

"За дострокове припинення повноважень міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича проголосували 42 депутати, проти немає, тих, хто утримався, - немає", - сказав голова лічильної комісії Владислав Єнтін.

 

Варто зауважити, що фракція "Самопоміч" відмовилася брати участь у голосуванні.

 

Голосування відбулося після звіту мера Миколаєва.

 

Водночас, Олександр Сєнкевич вважає рішення про свою відставку з посади міського голови Миколаєва незаконним і оскаржуватиме його у суді.

 

"Я вважаю сьогоднішнє рішення про свою відставку незаконним і оскаржуватиму його у суді. І я виграю. Впевнений, що мене підтримають миколаївці. Бо те, що наразі відбулося, є нічим іншим як згвалтуванням місцевого самоврядування", - сказав Сєнкевич після голосування журналістам.

 

За його словами, він вважав, що більшість депутатів здатні ухвалювати рішення самостійно, а не під диктовку політичних керівників, проте помилявся.

 

Зазначимо, що ще у липні недовіру очільнику Миколаєва ініціював його однопартієць, депутат від "Самопомочі" Сергій Ісаков. Цю ініціативу підтримали фракції "Наш край" та БПП "Солідарність" у міській раді.

 

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко закликав мера скласти повноваження, а депутатський корпус міськради - саморозпуститися.

 

Для вирішення цього питання і було скликано позачергову сесію 5 жовтня.