Лавринович втече лише на Марс

17:04, 28.09.2017

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович не має наміру залишати територію України.

 

Про це Лавринович сказав у коментарі "Українським новинам" в четвер.

 

"Я вчора на суді дійсно жартував, що якщо вони будуть це ініціювати, то можу виїхати на Марс, щоб звідти подивитися на їх управління і оцінити результати збитків, загроз і втрат, яких зазнала Україна. І потім повернутися для того, щоб наводити порядок. Інших варіантів я не розглядав і не розглядаю", – заявив обвинувачуваний.

 

Лавринович вважає, що саме Генпрокуратура в останні роки наполегливо намагається "виштовхнути" його за кордон і зробити "втікачем".

 

"Вони підштовхують мене так давно, всі останні роки, тому що у них є головний біль. Вони ніяк не можуть заспокоїтися і усвідомити, що в Україні є люди, які працювали в структурі державної влади не одне десятиліття, і працювали завжди за законом", – підкреслив колишній міністр уряду Азарова.

 

Лавринович додав, що має намір ініціювати в міжнародних судах розгляд діяльності працівників ГПУ, що, на його думку, ймовірно турбує керівництво відомства.

 

"Це як за Фрейдом. Мабуть, вони готуються вже до втечі, розуміючи щось, що вони натворили вже і продовжують робити в Україні, буде становити для них загрозу. І, очевидно, розуміють, що у них іншого шляху не буде. Оскільки вони працюють поза правом і поза мораллю", – вважає він.

 

Як повідомляла «УМ», прокуратура засуджує рішення Апеляційного суду Києва, який звільнив Олександра Лавриновича з-під арешту, оскільки, на думку слідства, він може втекти.

 

Лавриновича обвинувачують в участі в організації конституційного перевороту в 2010 році. Зокрема, екс-міністр підозрюється в організації незаконної, без рішення Верховної Ради України, зміни до чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування.