Парубій сподівається на запровадження візового режиму з Росією депутатами

15:01, 27.06.2017
Парубій сподівається на запровадження візового режиму з Росією депутатами

Андрій Парубій шукає консенсус у більшості задля запровадження візового режиму з РФ.

Верховна Рада може розглянути питання про запровадження візового режиму із Росією та зняття недоторканості з п’яти народних депутатів на останньому пленарному тижні перед канікулами 11-14 липня.

 

Про це повідомив голова Ради Андрій Парубій під час прес-конференції у вівторок.

 

"Є імовірність того, що питання звернення до Кабінету міністрів про введення візового режиму з Росією може бути розглянуте наступного пленарного тижня, якщо в результаті політичних консультацій ми вийдемо на консенсус", - сказав спікер.

 

За його словами, дуже важливо, щоб ця ініціатива, коли вона потрапить на голосування, мала підтримку більшості, тому зараз Рада чекає на узгоджене рішення фракцій з цього питання.

 

Стосовно зняття недоторканості з низки депутатів за поданням органів прокуратури Парубій повідомив, що парламент має достатньо часу, аби надати дозвіл на притягнення їх до кримінальної відповідальності ще до канікул.

 

Голова Верховної Ради нагадав, що зараз ці подання знаходяться на розгляді регламентного комітету, у якого на це є не більше 20 днів.

 

Парубій також повідомив, що протягом останнього пленарного тижня Рада планує розглянути новий закон про деокупацію Донбасу, який дозволить перейти до нового формату захисту східних територій України.

 

«Я нагадаю вам ключове положення законопроекту: створення єдиного оперативного штабу по управлінню і військовими, і ВЦА. Він передбачає формат ведення всіх військових дій зберігаючи усі демократичні процедури, саме того, що не дозволяє проводити сьогодні закон про воєнний стан», - зазначив спікер.