Мер Ірпеня Володимир Карплюк після втечі від слідчих вийшов на робоче місце

14:22, 10.08.2016

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк, який зник з України під час проведення обшуків слідчими Генпрокуратури в його будинку в Бучі, повернувся на робоче місце у середу. Мер заявляє, що готовий співпрацювати зі слідством щодо справи про «дерибан» лісу.

 

Про це повідомив сайту «Громада Приіріпння» депутат Ірпінської міськради від фракції «Свобода» Богдан Мельничук, який на власні очі бачив мера-втікача у середу вранці.

 

«Я його бачив сьогодні по вулиці Шевченка. Він був зі своїм заступником Дмитром Христюком. З ними також був депутат міськради Олександр Пашинський» – розповів депутат Мельничук.

 

В Ірпінській міськраді неофіційно повідомляють, що Володимир Карплюк достроково перервав свою відпустку, яку івн брав до 19 серпня включно. Наразі мер провів кілька  робочих нарад щодо розвитку інфраструктури міста та спорудження нових парків.

 

Мер Ірпеня Карплюк також заявив, що готовий до діалогу з представниками усіх правоохоронних органів, а також готовий надати усі необхідні свідчення, як тільки отримає телефонне запрошення або офіційне повідомлення про виклик.

 

«Впевнений, що я свою правоту доведу і слідству, і суду. Разом з тим, переконаний, що слідчі Генпрокуратури проведуть чесне та неупереджене слідство», - запевнив пан Карплюк через підконтрольні інформаційні ресурси.

 

Нагадаємо, що 21 липня в помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука, а також його кума – мера Ірпеня Володимира Карплюка слідчі Генпрокуратури провели обшуки.

 

Правоохоронці підозрюють обох мерів у незаконній забудові лісів, у разі пред’явлення підозри їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

 

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема, екс голові Верховної Ради Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.