У справі Єфремова затримали екс-депутата Володимира Медяника

14:58, 07.08.2016
У справі Єфремова затримали екс-депутата Володимира Медяника

Володимир Медяник: у понеділок ГПУ проситиме про його арешт.

Генеральна прокуратура затримала екс-депутата від Партії регіонів Володимира Медяника в рамках рослідування проти колишнього керівника фракції ПР Олександра Єфремова, якого підозрюють у створенні сепаратистської Луганської народної республіки.

ГПУ проситиме про арешт політика, повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Володимир Медяник підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень, пояснила прес-секретар Генпрокурора Лариса Саган.

Зокрема, це 
ст. 110 ч.3 Кримінального Кодексу України — умисні дії "з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків" та ст. 258-3 ч.1 КК України - сприяння створенню та діяльності терористичної організації „Луганська народна республіка“. 

"У понеділок о 9 годині Печерський суд розгляне наше клопотання про його арешт. Також у понеділок в 13-30 відбудеться Апеляційний суд у справі про арешт Єфремова", - зазначив Луценко.


Затриманий Володимир Медяник був депутатом від Партії Регіонів з 2012 по 2014 рік. 

Нагадаємо, 5 серпня слідчі намагалися вручити Медянику повідомлення про підозру, йому інкримінують посягання на територіальну цілісність України. Слідчі прибули до київської квартири на вул.Кропивницького, д. 10, де мешкає екс-нардеп, однак його за вказаною адресою не було. 

Як зазначалось, 1 серпня Печерський райсуд вирішив узяти під варту екс-голову фракції ПР У Верховній Раді Володимира Єфемова. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.