Гурт «ДахаБраха» випустив кліп з фото і відео українців із укриттів

13:52, 04.03.2024
Гурт «ДахаБраха» випустив кліп з фото і відео українців із укриттів

ДахаБраха випустив нову пісню вперше за два роки: відео до пісні «У горлі ком» покликане пояснити, чому варто допомагати українцям. (Фото: «У горлі ком» / «ДахаБраха»)

Нову пісню «У горлі ком» презентував всесвітньовідомий український гурт «ДахаБраха» із відеокліпом, який створили на основі світлин та відео з укриттів, надісланих громадянами.

 

Як інформує УМ, про це повідомив соліст гурту Марко Галаневич у Фейсбуці.

 

«Ми б хотіли, нагадати, світові, за яких умов живуть українці останні два роки. І знову, просити про підтримку як звичайних людей так і урядів західних країн. Від їх допомоги залежить доля людей, скільки українці ще мають так жити і чи житимуть взагалі.

 

Ми мріяли, що в день випуску цієї роботи її тема стане вже неактуальною. На жаль, в цей день відбулася чергова трагедія в Одесі. Від російських обстрілів загинули цивільні люди і знову маленькі діти. Кожен новий день лиш примножує наш біль», — розповів Марко Галаневич у коментарі The Village.

 

Також музиканти закликають підписати петицію Make Russia Pay, ініційовану «Центром громадських свобод». Це — звернення до лідерів країн G7 та держав-членів ЄС із закликом використати російські заморожені гроші на підтримку й відбудову України. Підписати петицію можна за посиланням.

 

 

Додамо, гурт «ДахаБраха» анонсував світовий тур до 20-річчя творчості. Європейська частина туру триватиме з 14 листопада до 14 грудня включно. Гурт дасть концерти в 16 країнах: Польщі, Чехії, Німеччині, Данії, Фінляндії, Латвії, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Бельгії, Іспанії, Португалії, Австрії, Угорщині, Словаччині й Ісландії.

 

Як повідомляла УМ, Гурт МУР випустив мюзикл про поетів Розстріляного відродження.