«20 днів у Маріуполі»: фільм отримав премію Гільдії режисерів Америки

13:45, 11.02.2024
«20 днів у Маріуполі»: фільм отримав премію Гільдії режисерів Америки

Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі".

 

Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" українського  режисера Мстислава Чернова отримала нагороду Гільдії режисерів Америки (DGA Awards).

 

Як інформує УМ, про це йдеться на сайті премії.

 

Напередодні відбулась 76-та церемонія вручення нагород від Гільдії режисерів Америки, яку вважають "генеральною репетицією" перед "Оскаром". Переможці DGA Awards часто отримують і омріяну золоту статуетку від Американської кіноакадемії.

 

Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов отримав нагороду DGA у категорії "Видатні режисерські досягнення у документальному кіно".

 

Ця перемога може бути "передбаченням" перед церемонією вручення "Оскарів", що відбудеться 10 березня Лос-Анджелесі. На премію Американської кіноакадемії стрічка Чернова претендує у категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм".

 

Фільм "20 днів у Маріуполі" розповідає про перші 20 днів облоги та обстрілів міста російськими військами. Мстислав Чернов та його колега Євген Малолєтка у березні 2022 року були єдиними кореспондентами, які залишались у Маріуполі та документували усе, що відбувається в обложеному росіянами місті.

 

Як повідомляла УМ, Американська  гільдія: режисер фільму «20 днів у Маріуполі» Чернов номінований на премію.