Тарас Кремінь домовився із Теробороною ЗСУ про мовні курси для військових

18:48, 29.01.2024
Тарас Кремінь домовився із Теробороною ЗСУ про мовні курси для військових

Представники 150-го навчального центру командування Сил Трта офісу Уповноваженого із захисту державної мови. (mova-ombudsman.gov.ua)

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь домовився з керівництвом  150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ про відкриття мовних курсів для військових.

 

На його думку, в Збройних силах важливо використовувати українську мову.

 

Як інформує Україна молода, про це Тарас Кремінь заявив під час розмови з військовими навчального центру в понеділок.

 

За його словами, порушення мовного законодавства наразі фіксують як у столиці, так і в багатьох регіонах України.

 

«Дехто з військових уже підготував свої скарги на нашу адресу, адже фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах Півдня і Сходу.

 

Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою», – наголосив мовний омбудсмен.

 

Нагадаємо, у 2023 році офіс Уповноваженого отримав рекордну кількість звернень щодо порушення мовного закону – майже 3,7 тисячі. Найбільше – у Києві, на Харківщині та Одещині.

 

Як повідомляла «УМ», також мовний омбудсмен закликав ДБР проводити затримання українською, а не російською. Це сталося після розповсюдження відео із затриманням в Одесі Романа Гринкевича, якого підозрюють у постачанні неякісного одягу для української армії.