Абрикоси Донбасу: Катрін Денев начитає аудіокнигу українки Любові Якимчук

18:25, 16.06.2023
Абрикоси Донбасу: Катрін Денев начитає аудіокнигу українки Любові Якимчук

Книжка буде начитана в повному обсязі французькою, але також звучатимуть кілька віршів українською голосом авторки

У Франції видавництво Editions des Femmes випустить аудіокнижку української письменниці Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу", яку начитає акторка Катрін Денев

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила у Фейсбуці Любов Якимчук.

 

За її словами, про це оголосили 15 червня на фінальній презетації книжки в Парижі.

 

"Книжка буде начитана в повному обсязі французькою, але також звучатимуть кілька віршів українською моїм голосом", – написала Якимчук.

 

Нині письменниця завершує тритижневий літературний тур.

 

Любов Якимчук — українська письменниця, сценаристка і культурна менеджерка родом із Первомайська Луганської області. Авторка збірки "Абрикоси Донбасу", співавторка сценарію документального фільму "Будинок "Слово".

 

Катрін Денев – французька акторка. У 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення Росії до України, вийшла на червону доріжку Венеційського кінофестивалю з нашивкою на сорочці у вигляді синьо-жовтого прапора. 14 березня 2023 року на знак солідарності з Україною в ефірі каналу TV5 Monde зачитала вірш  "Надія" Лесі Українки у перекладі французькою. 16 травня вона знову виступила з цим віршем на офіційній церемонії відкриття Каннського кінофестивалю.

 

Як повідомляла УМ, Зеленського через петицію закликають підписати надважливий закон. Цей закон забороняє імпорт і розповсюдження видавничої продукції з росії та білорусі, передбачає видання книг в Україні мовою оригіналу або в перекладі на українську мову, мови ЄС чи корінних народів України, перекриває можливості ввезення видань антиукраїнського змісту.