Ікони писані на бронеплитах: Епіфаній у Михайлівському соборі здійснив освячення

15:27, 23.05.2023
Ікони писані на бронеплитах: Епіфаній у Михайлівському соборі здійснив освячення

Освячені Епіфанієм унікальні ікони написані на бронеплитах привезених з фронту.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній  у Михайлівському Золотоверхому соборі освятив 12 ікон, які написані на бронеплитах від бронежилетів.

 

Про це повідомляє газета Україна молода.

 

Освячення відбулося в рамках проєкту "Духовна звитяга" від "АртАрмор".

 

"Це перша серія плит. Вони не прості, вони з передової. Ті, які врятували життя нашим захисникам і захисницям. На деяких з них ми створюємо картини, тобто живопис. Паралельно вирішили зробити серію ікон. Для того, щоб більше людей мали можливість дізнатись про що це. Це про творчість, про мистецтво, про об'єднання людей, Збройних сил, влади вірою, вірою в перемогу, вірою в Бога. Все це зображено на бронеплитах", - сказав співзасновник благодійного фонду «Україна для героїв» Олександр Ковальчук.

 

Він зазначив, що освячені ікони наступного тижня поїдуть до США. За його словами, там планується ініціювати молитовні сніданки, де люди зможуть донатити на нові засоби захисту для військових.

 

Крім того, Ковальчук додав, що в подальшому планується створювати нові такі колекції, які презентуватимуть за кордоном.

 

"Наступним нашим кроком буде колекція з 27 ікон, які будуть представляти кожну область, і окремо три міста - Київ, Севастополь, Сімферополь", - сказав співзасновник «Україна для героїв».

 

"Духовна звитяга" - це 12 ікон, написаних на бронеплитах від бронежилетів, які "відпрацювали" на війні, були пошкоджені, але стримали ворожі кулі й зберегли життя українським захисникам.

 

Як повідомляла УМ, Епіфаній освятив Центр реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю у Києві.